Home » In het nieuws » Artikel in de Gelderlander

Artikel in de Gelderlander

Anja Wiegerinck wil een baan vóór ze 55 wordt

Anja Wiegerinck: “Ik wil wel graag met plezier werken, collega’s zijn belangrijk voor me.”
LICHTENVOORDE – Anja Wiegerinck uit Lichtenvoorde heeft nooit lang naar werk hoeven zoeken. Haar cv vermeldt meerdere werkgevers, en niet allemaal in dezelfde sector.

Nu is Anja Wiegerinck (13 november wordt ze 55) sinds juli op zoek naar een betaalde baan. “Dit ken ik niet, ik had altijd binnen 2 of 3 weken wel weer werk”, vertelt de Lichtenvoordse.

“Misschien komt het doordat ik in de vakantieperiode werkloos raakte, en er ook minder werk is. Toch hoop ik snel iets te vinden, voor ik tot de categorie 55-plussers behoor.”

Plezier
Anja werkte bij tal van industriële bedrijven, maar ook in de zorgsector. “Ik wil wel graag met plezier werken, collega’s zijn belangrijk voor me”, verklaart ze de carrièreswitch. “Het lijkt me mooi om mensen met een arbeidsbeperking te begeleiden op weg naar werk. Ik overweeg ook om daar omscholing voor te doen. Probleem is dat ik dan wel een bedrijf moet vinden waar ik minimaal 18 uur in dienst kan treden.”

Een nieuwe baan vinden valt tegenwoordig niet mee. De Gelderlander helpt een handje met de rubriek ‘Biedt zich aan’. Vandaag: Anja Wiegerinck uit Lichtenvoorde.
Meer interviews met werkzoekenden op onze speciale pagina Biedt zich aan.

http://www.gelderlander.nl/extra/dossiers/biedt-zich-aan/anja-wiegerinck-wil-een-baan-v%C3%B3%C3%B3r-ze-55-wordt-1.4586284?ls=lg&rs=pl